نوشته ها
بهترین روش برای نگهداری از مبلمان چوبی
بهترین روش برای نگهداری از مبلمان چوبی
مبلمان چوبی یکی از جذاب ترین و بهترین مدل های مبلمان هستند که هرگز قدیمی نمی شوند. پس شما سال ها می توانید از آن ها استفاده کنید و نیازی به تعویض مبلمان پیدا نمی کنید به شرط آن که روش نگهداری از مبلمان چوبی را بلد باشید.
نکات بسیار ریز و مهمی در روش های نگهداری از مبلمان چوبی وجود دارد؛ از محلی که مبل را در آن قرار می دهید تا نحوه جابجا کردن آن ها. شما باید با روش های تمیز کردن مبل پارچه ای نیز آشنا شوید. ما در ادامه تمام آنچه که باید در این باره بدانید را به شما آموزش می دهیم تا دیگر نگران سلامت و تمیزی مبلمان چوبی خود نباشید.
مبلمان چوبی را کجا بگذاریم؟
اولین سؤالی که در مورد نگهداری از مبلمان چوبی و مبلمان حصیری پیش می آید این است که مبل را کجا بگذاریم؟ محلی که برای چیدمان مبل در نظر می گیرید، اهمیت زیادی بر سلامت آن دارد. بهتر است ابتدا نکات مهم زیر را بدانید و سپس بهترین محل را برای قرارگیری مبل انتخاب نمایید:
فاصله مناسب از وسایل گرمایشی
به هیچ عنوان نباید مبل در نزدیکی وسایل گرمایشی مانند بخاری، شومینه و رادیاتور باشد. شما باید حداقل فاصله یک متر را بین مبلمان و وسایل گرمایشی در نظر بگیرید. گرمای بیش از حد باعث خشک شدن و از بین رفتن رطوبت طبیعی چوب می شود. در نتیجه مبلمان شما پس از مدتی می شکند یا ترک بر می دارد.
فاصله مناسب از نور مستقیم خورشید
بهتر است مبلمان چوبی را دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. نور خورشید باعث رنگ پریدگی چوب و پارچه مبلمان می شود. اگر منزل شما کوچک است و جای دیگری برای چیدمان مبلمان ندارید، در روش های نگهداری از مبلمان چوبی راه حلی برای آن وجود دارد. در این حالت باید از یک ملحفه برای پوشاندن سطح مبلمان استفاده کنید.
فاصله مناسب از مکان های مرطوب
یکی از بدترین مکان هایی که می توان مبلمان چوبی را در آن قرار داد، محلی مرطوب است. مبل چوبی باید به دور از حمام، سرویس ها، آکواریوم، گلدان ها، دستگاه های رطوبت ساز و سینک ظرفشویی نگهداری شوند. رطوبت در درازمدت باعث ایجاد قارچ، کپک و پوسیدگی در مبل می شود.
برای مشاهده و خرید انواع میز و صندلی کافی شاپی کلیک کنید.
نگهداری از مبلمان چوبی تنها به انتخاب مکان درست برای چیدمان مبل محدود نمی شود بلکه باید با روش درست جابجا کردن مبل نیز آشنا شد. برخی از نکاتی که در حین جابجایی مبل چوبی باید به آن دقت کرد عبارت اند از:
- برای جابجا کردن مبل های بزرگتر مانند کاناپه، از تاج مبل نگیرید. ممکن است این قطعه در اثر وارد کردن فشار اضافه، بشکند یا از قسمت های دیگر جدا شود.
- بهترین راه برای جابجا کردن مبل ها گرفتن از دو سمت کفه آن است. برای این کار ابتدا بنشینید و سپس با گرفتن کفه از روی زمین بلند شوید. اگر برای گرفتن کفه مبل، خم شوید، فشار زیادی به مهره های کمر شما وارد می شود و ممکن است با مشکلات جدی مانند دیسک کمر روبرو شوید.
- بدترین کار در حین جابجایی مبل چوبی، کشیدن آن بر روی زمین است. در این صورت زمینه را برای خراب شدن پایه ها، لق شدن آن ها و قیژقیژ کردن مبلمان فراهم کرده اید.
نکته های تمیز کردن اصولی مبلمان چوبی
حالا که می دانید مبل را کجا بگذارید و آن را چگونه جابجا کنید باید نمته های مهم نگهداری و نظافت مبلمان چوبی را نیز یاد بگیرید.
- شما باید به صورت دوره ای و منظم مبل خود را تمیز کنید تا مانند روز اول خود زیبا باقی بماند. برای این کار باید ابتدا نشیمن پارچه ای آن را با جاروبرقی تمیز کنید. توجه داشته باشید که انواع مبلمان با فوم سرد و فوم گرم پر می شوند و روش های تمیز کردن این دو با یکدیگر متفاوت است.
برای اطلاع از تفاوت فوم سرد و گرم در مبلمان کلیک کنید.
- سپس باید با استفاده از یک دستمال پنبه ای نرم یا دستمال های میکروفایبر تمام گرد و غبار موجود بر روی چوب را از بین ببرید. بهتر است دستمال شما خشک باشد تا لکه ای بر روی چوب ایجاد نکند. تنها در صورتی مجاز هستید از دستمال مرطوب برای نگهداری از مبلمان چوبی استفاده کنید که لکه های مقاوم تری از گرد و غبار بر روی آن به وجود آمده باشد. پس از اتمام تمیزکاری باید سطح چوب با دستمال نرم، خشک شود. اگر از دستمال های معمولی یا زبر برای این کار استفاده کنید، باعث ایجاد خراشیدگی بر روی آن می شوید.
- به هیچ عنوان از پاک کننده های چند منظوره بر روی سطح چوب استفاده نکنید زیرا به چوب آسیب می رساند. اگر به شوینده ای قوی تر برای تمیز کردن مبل چوبی احتیاج داشتید بهتر است آب گرم را با شوینده ملایم مخلوط کرده و دستمال خود را به آن آغشته کنید. پس از پاک شدن لکه و آلودگی، سریعاً سطح چوب را خشک نمایید.
مراقبت های ویژه از مبلمان چوبی
ممکن است از روش های نگهداری از مبلمان چوبی به موقع استفاده نکرده باشید و مبل شما دچار خراشیدگی یا خط و خش های جزئی شده باشد؛ در این حالت باید با راهکارها و مراقبت های ویژه از مبلمان چوبی آشنا شوید. معمولاٌ از پولیش و روغن برای تمیزکاری و نگهداری از مبل استفاده می شود. این مواد از چوب در برابر آلودگی های مختلف محافظت می کنند.
بهترین راه برای پولیش کاری چوب
در صورتی که مبلمان چوبی شما دچار خراشیدگی شده یا پوسته پوسته شده اند باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
- ابتدا به کمک یک سمباده نرم، سطح آن را به آرامی صاف و صیقلی کنید.
- سپس رنگ مخصوص آن را انتخاب کرده و پولیش کاری را آغاز کنید تا آسیب بیشتری به سطح چوب وارد نشود.
- در نظر داشته باشید که باید از یک لایه نازک پولیش استفاده کرد در غیر این صورت سطح کار چسبناک و غیرطبیعی می شود.
- اگر آسیب وارد شده به مبلمان چوبی به قدری زیاد است که نمی توان آن را با پولیش رفع کرد باید به سراغ رنگ آمیزی کامل آن بروید. رنگ آمیزی چوب نه تنها ظاهر آن را زیبا و باطراوت می کند بلکه بر طول عمر آن نیز تأثیر می گذارد.
آیا با تفاوت مبلمان نئو کلاسیک با مدرن آشنا هستید؟
بهترین راه برای روغن کاری چوب
یکی از راهکارهای نگهداری از مبلمان چوبی که باعث افزایش طول عمر آن ها می شود، روغن کاری است. برای روغن کاری وسایل چوبی باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا باید تمام سطح چوب را گردگیری کنید.
- پس از گردگیری از یک دستمال نرم که به روغن های مخصوص سطوح چوب یا روغن ساج آغشته شده است استفاده کرده و تمام قسمت های مبل را روغن کاری کنید.
- از آنجایی که روغن های مخصوص سمی و قابل اشتعال هستند بهتر است این کار را در فضای باز انجام دهید.
- به هیچ عنوان روغن کاری مبلمان چوبی را در مجاورت وسایل گرمایشی انجام ندهید.
- شما باید هر سه ماه یک بار، روغن کاری چوب را تکرار کنید تا رنگ آن ها ثابت بماند و جلا و درخشندگی خود را حفظ کند.
نگهداری از مبلمان چوبی در برابر آب
همه ما می دانیم که آب، صدمه جدی به چوب وارد می کند. اگر آبی بر روی مبل چوبی شما ریخت باید مراحل زیر را به دقت انجام دهید تا کمترین آسیب به مبلمان شما وارد شود:
- از یک دستمال نرم و آبگیر برای جذب آب استفاده نمایید.
- پس از آن با دستمالی دیگر سطح آن را به طور کامل خشک کنید.
- اگر حجم آب زیاد بوده و به چوب نیز نفوذ کرده است پس از انجام دو مرحله قبل آن را در فضای باز یا آفتاب قرار دهید تا به طور کامل خشک شود. توجه داشته باشید که مبل فقط باید تا زمان خشک شدن در آفتاب باشد و پس از آن باید مبلمان را از تابش نور خورشید دور کرد.
- اگر لکه آب بر روی چوب باقی بماند باعث تغییر رنگ آن می شود. برای اصلاح این مشکل باید از روغن ساج یا روغن های مخصوص استفاده کرد تا رنگ چوب به حالت اولیه خود برگردد.
نتیجه گیری بهترین روش های نگهداری از مبلمان چوبی
در این مطلب همه روش های نگهداری از مبلمان چوبی را با یکدیگر مرور کردیم. شما باید مبل خود را دور از وسایل گرمایشی، نور آفتاب و رطوبت بچینید. برای جابجا کردن آن نیز از دو سمت کفه آن بگیرید و هرگز مبل را بر روی زمین نکشید. گردگیری چوب باید به صورت منظم و دوره ای انجام شود، برای این کار به یک دستمال نرم یا میکروفایبر احتیاج دارید.
با پولیش کاری و روغن کاری اصولی مبلمان چوبی، رنگ و جلای آن ها را حفظ کرده و طول عمر مبل را افزایش می دهید. نگهداری از مبلمان چوبی به مراتب ساده تر و کم هزینه تر از تعمیر یا تعویض آن ها است. ما در مجموعه دکورایا با تهیه مقالات آموزشی در کنار شما هستیم تا بتوانید از انواع میز و صندلی و مبلمان خود مراقبت کنید.